Server DepoServer DepoServer Depo
+90 212 944 56 89
Gürsel Mahallesi Akmer Sokak No: 27 Kağıthane İstanbıl
Server DepoServer DepoServer Depo

Google Cloud ve Nokia, CSP’ler için 5G ve ağ çözümleri geliştirecek

Google Cloud ve Nokia, kurumsal iş hizmeti platformları için ağ altyapısını modernleştirme, bulutta yerel 5G çekirdek yapıları ve ağ ucu geliştirmeye odaklanan iletişim hizmeti sağlayıcıları (CSP’ler) için ortaklaşa yeni çözümler geliştirecek. Google Cloud telekomünikasyon, medya ve eğlence sektörü çözümleri Başkan Yardımcısı George Nazi verdiği demeçte; “İletişim hizmeti sağlayıcıları, hem 5G bağlantısı hem de bulutta yerel uygulamalar ve yetenekler aracılığıyla işletmelerin ağ ucundaki dijital dönüşümlerini desteklemek için önlerinde muazzam bir fırsata sahip. Bunu yapmak, bulutta yerel bir 5G çekirdeği için oluşturulmuş modernleştirilmiş bir altyapı gerektirir ”dedi.  Google Cloud Anthos platformu, yapay zeka, analiz ve makine öğrenimi teknolojilerinin yanı sıra Nokia’nın 5G işlemlerini ve ağ oluşturma özelliklerini destekleyecek.

Anthos for Telecom platformu, CSP’lerin ağ ucunda, taşıyıcı ağlarında ve genel veya özel bulutlarda hizmetler oluşturmasına olanak tanıyacak. Nokia’nın 5G çekirdeği, bulut paket çekirdeği, veri yönetimi, ağa maruz kalma işlevi ve ses çekirdeği de Google’ın hizmetlerine entegre edilecek. Ayrıca, Nokia’nın IMPACT IoT Bağlı Cihaz platformu, IoT cihaz kullanımının uzaktan yönetimi için fırsatlar sağlayacaktır. Nokia ayrıca gerçek zamanlı derecelendirme ve şarj etme yetenekleri için Yakınsanmış Şarj çözümü de sağlayacak. Nokia bulut ve ağ hizmetleri CTO’su Ron Haberman, “Son beş yılda, telekom endüstrisi fiziksel cihazlardan sanal ağ işlevlerine ve şimdi de bulutta yerel çözümlere dönüştü” dedi.

“Nokia, iş yüklerini şirket içinde ve genel bulutta çalıştırma seçeneği ve özgürlüğü sağlamak için hem CSP’ler hem de kurumsal müşterilerimize hizmet için Google Cloud ile çalışmaktan heyecan duyuyor. Bulutta yerel ağ işlevleri ve otomasyon, 5G çağında yeni çeviklik ve kullanım durumları sağlayacak. ” Deutsche Telekom ve BT Group gibi CSP’lerin sektör sözcüleri de ortaklık hakkında yorum yaptı. Deutsche Telekom strateji ve teknoloji yeniliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Alex Choi, şirketinin otomatik bir üretim modeliyle yeni bir açık, ayrıştırılmış ve bulutta yerel altyapıya dönüşmeyi hedeflediğini söylüyor. “Nokia ve Google Cloud gibi iki yenilikçi kuruluş, Open RAN ve sanal RAN ve bulutta yerel 5G çekirdeği gibi kritik alanlarda ekosistem inovasyonunu hızlandırmak için güçlerini birleştiriyor.” BT Group baş mimarı Neil McRae ekliyor: “BT, platformumuz genelinde bulut tabanlı teknolojileri dağıtıyor, müşterilerimiz için değer yaratıyor ve ister evde, ister hareket halindeyken, isterse de günlük yaşamlarının her alanında en iyi ağ deneyimini yaşamalarını sağlıyor. iş.” “Müşterilerimizin günlük yaşamlarında bağımlı oldukları ağ ve hizmetler, ölçeklenebilirlik, güvenilirlik ve bulut tabanlı teknolojilerle deneyim açısından daha da geliştirilebilir.”

Yorum Yap

X